Tegenwoordig word je in de de wereld van coaching, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid heel snel geconfronteerd met spiritualiteit. Spiritualiteit wordt tegenwoordig zelfs steeds meer en meer als een soort vorm van persoonlijke ontwikkeling gezien. Binnen de gezondheidszorg worden spirituele methodieken zoals o.a. yoga, mindfulness en meditatie als heilzaam en gezondheidsbevorderend aangedragen. Je ontkomt er bijna niet meer aan. Veel christenen hebben hier (gelukkig) vragen over en merken dat zij niet zomaar overal in willen stappen. Ondanks dat lijkt het er tegelijkertijd ook op dat de veel van deze dingen met een christelijk sausje in toenemende mate binnen de christelijke cultuur worden geaccepteerd. Wat vind God hiervan en wat zegt de Bijbel hierover. Hoe kunnen we hier goed mee omgaan. Waar ligt de grens, zonder op voorhand dingen af te keuren zonder het goed te hebben onderzocht? Ik neem je graag weer mee in mijn gedachten hierover!


Tags

godfluencer podcast, psychologie, stress, burn-out, christelijke geloof, God, Heilige Geest, Jezus Christus, lifestyle, gezondheid, brein, mindset, wetenschap


Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Partner

Help je mee om te bouwen aan wat we aan het doen zijn? We willen steeds meer weggeven, maar kunnen dat alleen samen met jou!