In deze aflevering neemt Tessa je mee in de verschillende facetten van de Law of Attraction (LoA), ook wel de Wet van Aantrekking, vanuit spiritualiteit, Bijbel en wetenschap!

Positief denken, affirmaties, visualisatie en manifestatie zijn termen die niet weg te denken zijn uit deze filosofie. Tessa is op verschillende manieren met de LoA in aanraking gekomen. Zeker de laatste jaren doet deze LoA sterk zijn intrede in Nederland en lijkt het ook onder christenen een steeds meer geaccepteerde filosofie en methode voor het aantrekken en manifesteren van persoonlijk en zakelijk geluk en succes.

Tegelijkertijd roept de LoA veel vragen op en hebben vooral veel christenen een dubbel gevoel bij deze filosofie. Maar waarom? Tessa neemt je mee in haar zoektocht en bevindingen en duikt samen met jou de diepte in om erachter te komen. 

Wil je het werk van Tessa (en haar team) steunen, zodat ze steeds meer van dit soort content gratis met de wereld kan delen? En christenen op het gebied van God, geloof, mindset, de werking van je brein, gezondheid en spiritualiteit kan inspireren en toerusten vanuit de liefde en waarheid van God?

Ga dan snel naar tessavanolst.com/word-partner en word partner!


Tags

godfluencer podcast, psychologie, stress, burn-out, christelijke geloof, God, Heilige Geest, Jezus Christus, lifestyle, gezondheid, brein, mindset, wetenschap


Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hi Tessa, Wat een goede podcast die niet alleen de LoA goed uitlegt maar ook de valkuilen waar wij als christenen in kunnen stappen benoemt. Ik kwam de laatste tijd veel in aanraking met LoA en merk dat het inderdaad sterk in opkomst is in Nederland en ik vind dat je echt goed hebt neergezet wat het verschil is met een christelijke vernieuwing van je denken. De duivel maakt na wat God volmaakt heeft gecreeerd en vaak doet hij dat heel listig zodat het heel erg lijkt op de waarheid. Maar LoA is een manier om zonder Jezus Christus jezelf te redden en Hem niet undefined nog minder Hem nodig te hebben. Dank voor je onderscheidingsvermogen

  1. Hoi Christine,
   Wat mooi om deze reactie hier van je te ontvangen. Zo mooi dat je de uitleg over de LoA waardeert. Inderdaad is het sterk in NL in opkomst en het is mooi om te merken dat mensen zo goed het verschil kunnen onderscheiden vanuit de christelijke levensvisie. Groetjes en zegen, Tessa

 2. Hi Tessa,
  Wat een verhelderende podcast! Ik ben momenteel bezig met een money mindset training waarbij de law of attraction en manifestatie aan de orde komt.
  Het voelt voor mij niet goed, dus ging ik op zoek naar wat de bijbel erover zegt. Jouw uitleg is erg verhelderend en laat me zien hoe ik ervan uit de Bijbel naar mag kijken.

  Bedankt hiervoor!

  Groet,
  Heidy

 3. Wat een mooie podcast! Zo duidelijk uitgelegd en fijn om naar je te luisteren. Ik dacht net; hoe ben ik hier eigenlijk terecht gekomen 😉 maar ik googlede op "christelijke affirmaties" en kreeg ook een link naar deze podcast. Ik ben blij dat ik je website gevonden heb en ga zeker meer luisteren, ik ervaar het als een aanmoediging van boven. Dankjewel dat je je laat leiden hierin.

 4. Wat een duidelijke podcast, bedankt Tessa.

  Ook goed verwoord hoe je het aan anderen kan uitleggen als christen.

  En wat het verschil tussen positiviteit en visie zoals het wel goed is en de LoA.

 5. Hoi Tessa, bedankt voor je heldere, Bijbelse kijk op de wet vd aantrekkingskracht. Ik kwam hiermee in aanraking via een onlinetraining voor HSPers, High Sensitive Persons. In deze training wordt gebruik gemaakt van de spiegelogie en de wet vd aantrekkingskracht. Ook affirmatie worden daarbij gebruikt. Als Christen voelde het voor mij niet goed, en wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. De "dungen" naar je toetrekken op wat voor manier dan ook zie ik als in strijd met de regering en Gods wil over mijn leven. Ik heb het voor de Heere neergelegd in het gebed en heb Hem gevraagd mij daarin te leiden. Vanmorgen ging ik op zoek en kwam bij jouw podcast uit Wat zorgt de Heere dan goed voor ons. Ik weet nu hoe ik bepaalde onderdelen wel in mag zetten en welke niet. De wil van de Heere hierin verstaan is belangrijk.

  Nogmaals heel erg bedankt. De zegen van God toegewenst in alles wat je voor Hem mag doen.

 6. Dank je wel Tessa. Zo verhelderend. Ik werk al een tijdje met deze onderdelen. Ik kon het niet goed plaatsen en vroeg me af hoe de bijbel daarin staat.

  Zo blij met deze podcast.

  Ik heb al het een en ander van je geluisterd en ga zeker nog meer luisteren.

  Ben ook benieuwd hoe het zit met familie opstellingen.

  Succes en Gods zegen.

 7. Hi Tessa,

  Bedankt voor deze super fijne verhelderende podcast. Ik ben sinds 2 maanden van new age naar het pad met Jezus bezig. Ik heb Hem mogen ontmoeten tijdens een meditatie / visualisatie in een coach sessie. Sindsdien gaat alles erg snel maar ik kom echt Thuis. Het zorgt voor veel vragen en een nieuwe manier van denken. Deze podcast geeft veel antwoorden op deze vragen en helpt me bij deze nieuwe manier van denken.

  Bedankt voor jouw bijdrage. Ook heel fijn om te delen met mensen die aan het Thuiskomen zijn. Ik (her)ken er steeds meer die vanuit de new age Thuiskomen.

  Ik kijk uit naar de volgende podcasts!

  En ik zal je toevoegen op de socials.

  Liefs,

  Chouke

 8. Lieve Tessa,

  Veel dank voor deze heldere podcast. Het geeft de duiding waar ik naar op zoek was. Momenteel wil ik me graag meer bezighouden met manifesteren, maar dan wel op de goede manier. Hoe jij het omschrijft, meer als God om hulp en begeleiding vragen, spreekt me aan. Echter ben ik niet recentelijk bekeerd tot het geloof, ik heb niet heel bewust Jezus aangenomen en de Heilige Geest ontvangen. Ik ben wel vroeger gedoopt etc. Maakt dit uit? Als in, heeft het dan wel zin om het op deze manier te doen?

  Alvast dank voor je schrijven.

  Liefs,
  R

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Word Partner

Help je mee om te bouwen aan wat we aan het doen zijn? We willen steeds meer weggeven, maar kunnen dat alleen samen met jou!